В днешния си неделен пост ще направя услуга на онези от вас, които имат шанса да се озоват гладни в центъра на Пазарджик. Ще изброя любимите си заведения, различни от „два дюнера за лев“ и „пица на парче“, в които човек може да хапне нещо вкусно срещу не прекалено високо количество пари.

Ресторант „Скорпио“
Намира се на приземния етаж на новия бизнесцентър „Тракия“, който се намира до хотел „Тракия“. Атмосферата е подобна на тази в „Happy“, храната е много вкусна, цените са поносими. Сервитьорките не са особено учтиви напоследък. Музиката е приятна, а тъй като се просвирва от харддиска на компютър във вид на MP3 файлове, възможно е да чувате от време на време и характерните звуци на ICQ, ако някой от персонала чати между разнасянето на поръчките.

Непременно опитайте: Карета по парижки. Пилешки или свински, в зависимост от вкуса ви.

Не се занимавайте с: Палачинките. Имат вкус, подобен на памук (но не захарен).

Бирария „Перфект“
За да я намерите, тръгнете от Часовника надолу по Мекхемето. Бирария „Перфект“ се намира в първата уличка вляво, срещу бинго залата. Цените й са сравнително солени, а сервитьорите – много бавни, но мястото е уютно, а храната – сред най-добрите в града.

Непременно опитайте: Език в масло и пържени картофи.

Не се занимавайте с: Салата от език и зеленчуци. Съставките й са директно извадени от фризера и насипани в чинията. Вътре съм намирала замръзнали грахчета. Бррр!

Пицерия „Примавера“
Посоката за стигане до нея е същата, както ако сте се запътили към „Перфект“, но трябва да завиете във втората пресечка вдясно – безистена на старата синагога (между аптеката и магазина за дрехи). Подминете ресторанта със същото име (където правят вкусна свинска пържола, но като цяло не се отличава с нещо особено) и ще видите пицерията зад него. Там можете да опитате най-вкусните пици в Пазарджик, които, според собствениците, се правят по оригинална италианска рецепта. Ако сте непушач, седнете в градината – вътре местата са само за пушачи.

Непременно опитайте: Пица „Формаджио“ с майонезен сос.

Не се занимавайте с: Панирания кашкавал. Понякога е малко сух.

Бар и грил „Рони“
Разположен е до Градската градина, а тя – срещу Съдебната палата. Атмосферата е много приятна, музиката – също, а сервитьорките – усмихнати и отзивчиви. Нерядко има възможност да бъдете обслужени и лично от управителя или съпругата му. Ако обичате пепси, това е вашето място – от всички изброени досега места тази кола се сервира само тук. Внимавайте и да не бъдете изненадани от сметката: заведението работи с 8% сервиз.

Непременно опитайте: Пиле в сметанов сос.

Не се занимавайте с: Досега не съм попадала на ястие от тяхното меню, което да не ми хареса.

Добър апетит. И ако имате възможността да наминете през споменатите места или имате идеи за други, споделяйте. 🙂