Продължете към съдържанието

Adobe купува Macromedia

В онлайн изданието на „New York Times“ току-що прочетох, че „Adobe“ купува „Macromedia“. Ако тази новина беше излязла на първи април, сигурно нямаше да повярвам, но днес е 19-и. Оифициалните изявления на „Adobe“ и на „Macromedia“ потвърдиха, че не сънувам. Двете конкурентни фирми се обединяват.

Надявам се това да е за добро и продуктите на „Macromedia“ (която е една от малкото компании, правещи несвободен софтуер, към която изпитвам искрени симпатии) да продължат да се развиват, макар и вече под шапката на „Adobe“. Нямам нищо против „Adobe“, но не бих се зарадвала особено, ако продукт като Macromedia Dreamweaver изчезне и се превърне в няколко команди, пръснати из менютата на Adobe GoLive. Но ако продуктите за уеб дизайн на двете фирми бъдат обединени, като се ползват всичките им възможности, няма да е зле. И дано „Adobe“ си вземат поука и направят интерфейсите си малко по-привлекателни за потребители, които не са професионални дизайнери, но от време на време им се налага да сглобят някое сайтче или да правят дребни промени в шедьовъра на някой дизайнер. „Macromedia“ винаги са се справяли добре с това.

4 коментара за “Adobe купува Macromedia”

  1. Не виждам повод за радост. С тази си покупка Adobe заемат монополна позиция в пазара за графични и уеб дизайнерски приложения. Монопола никога не води до нищо добро за потребителя.

  2. Че кой се радва? 🙂 По-скоро бих нарекла личната си позиция смесени чувства. А и алтернативи има: gimp, Quanta…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.