Продължете към съдържанието

Телевизионна сага по български

Ние, българите, сме голяма работа. И за да не остане това незабелязано, го изтъкваме винаги, когато ни се удаде случай за това. Най-умните сме на света, макар някои изследвания да твърдят, че сме втори по интелигентност като нация. И във футбола сме почти номер едно. Е, напоследък националният отбор не се представя добре, ама ние не сме виновни. Съдиите не ни харесват и затова е така. Средният българин няма работа, но какво е виновен той, че политиците му пречат и са направили такава неуредена държава? А и тия бизнесмени, няма да вземат да минат през бърото по труда, да се възхитят от данните, които е дал там, и да му дойдат на крака вкъщи с молба да започне веднага работа при тях на 500 лева месечно, а ще го карат той да звъни, пък да се разкарва по интервюта, че и да започва на ниска заплата, докато се докаже, че го бива за работата… А ако вземе шоу да прави, то е най-доброто, обаче все се появява някоя нагласена кампания, в която я ще купят участието на международен конкурс на друг, а него ще оставят с пръст в уста, я някой ще подмени рейтингите и ще се окаже, че неговото предаване не е най-гледаното, а то всъщност си е, спор няма и не може да има.

Такива мисли ми се въртят из главата след тазвечершната емисия новини на Нова телевизия в 19.30. В нея видях доста дълъг репортаж, в който ръководството на телевизията се жалваше от ниския рейтинг на старта на шоуто „Star Academy“. Според тях, не е възможно тяхното шоу да е гледано от три пъти по-малко хора от конкурентното такова на Слави Трифонов (чиято Ку-ку академия беше създадена явно с цел да покаже, че и той може да прави такива предавания). И тъй като не са били достатъчно удовлетворени от това да споделят тревогата си на по кафе в коридорите на телевизията, шефовете са решили да превърнат мнението си в новина и дори са поръчали независимо социологическо изследване, което да докаже правотата им.

Аз лично не се наемам да определям кое предаване е по-добро. Във въпросната вечер гледах по малко от всяко и това, което видях, ми хареса. И в двете предавания. Има вероятност което и да е от двете да е било по-гледано от другото. Смятам, че „Star Aacademy“ ще бъде успешно и ще намери своята аудитория и без да залага на вече изтъркания сценарий „Откраднаха ми гласовете/зрителите“. Този филм сме го гледали, и то режисиран точно от човека, който в случая се явява враг. Но ако исках да гледам сапунен сериал, щях да си пусна Romantica.

Между другото, един съвет към изпълнителния директор на Нова телевизия: важно е да произнасяте правилно заглавието на най-хитовото предаване на Вашата телевизия. Ударението в „Академи“ е на второто А, а не на И.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.