Продължете към съдържанието

Наблюдение върху България и света – на живо

От известно време сред линковете вдясно стоеше връзка към уеб камера, която показва изгледи от Пловдив. Тази вечер ми хрумна да потърся и други камери, които да показват любимите ми места от Пловдив и София, за да ги държа под око, дори когато не мога физически да се занеса дотам. Пътьом събрах и линкове към други камери, които показват красиви гледки от България, и така се получи новата секция линкове – „България на живо“. Крайно време беше, след като от толкова време поддържам портал за уеб камери, да съставя и мой личен списък с любими такива.

Тъкмо завърших списъка, когато ми хрумна още една идея – да събера и връзки към камери, които показват градовете, където живеят мои познати и приятели българи. Можете да ги видите в „Приятели по света – камери от техните градове“. Надявам се, че Лили, Цветелина, Дончо, Силвия и Сергей ще ми махат за здрасти, ако минат покрай някоя от камерите. 🙂 Внимавайте, следя ви!

10 коментара за “Наблюдение върху България и света – на живо”

 1. Силвина, сигурно в Копенхаген някъде има камери, но аз не ги знам къде са, а и сигурно ти не знаеш URL? Ако знаеш – дай да споделя с приятели – обещавам да ти махам, като мина покрай тях.

 2. Наистина, в Копенхаген май няма много камери. След доста ровене намерих това: http://netkontor.dk/cph/, което и сложих сред линковете. Ако се намерят още, ще добавя и тях. 🙂

 3. Еххх, ще ползвам част от твоите линкове за някоя моя статия, ако позволиш 🙂
  А иначе Пловдив е един от любимите ми градове 🙂 Ти кога ще идваш до София? Айде, че накрая ще се дигнем с Яничка и ще ти дойдем ние на гости 🙂

 4. Разбира се, че можеш да ползваш линковете. 🙂 А относно идването, ще пиша тук, когато идвам, но и гости винаги са добре дошли при мен.

 5. Добре бе хора , как ги намирате тея камери??? Иска ми се да знам, за да се опитам после и аз да намеря някоя в Благоевград. Поредполагам че и там има, а че няма кои да се сети да ги пусне по нета.
  Ако някои не го мързи, нека се опита да намери, или пък да ми казе как и каде аз да търся.
  Благодаря ви много предварително!

 6. Можеш да намериш камера от определено местоположение, като напишеш в Google webcam +името на мястото. Ако така не се получи, първо в Google търсиш само думата webcam, като ще получиш имената на портали, съдържащи уеб камери. Вътре в тях можеш също да търсиш за камери от определено място по света. Пожелавам ти успех!

 7. едва от няколко дена стартира и новия сайт посветен на уеб камерите
  http://www.webcambg.com
  посетете го, осведомете се за времето в момента, вижте как се променят любимите ви градове, разпишете се в гниката за гости, свалете снимка от Варна и Черно море:)
  Приятно сърфиране!

 8. Благодаря за линка. Както ми се ходи вече на море в тая жега, идва съвсем навреме – докато дойде време за отпуска, мога да си гледам любимите черноморски градове. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.