Продължете към съдържанието

Поуките от OpenFest Пазарджик 2004

Все още съм вкъщи, отново заради грипа, и това е подходящото време за равносметки и размишления. Ето накратко какво научих от тазгодишния OpenFest в Пазарджик и какво би било полезно и на други хора, които имат желание да организират подобни прояви:

– Държавните учреждения не дават оферти за услугите, които предлагат. Не се опитвайте да им искате, ако не сте много, много настоятелни и/или ако не носите на бой.

– Плакати, отпечатани на тънка хартия, можете да лепите и с обикновено канцеларско лепило, но при положение, че лепите върху хартия (например стари плакати за вече отминали събития, които ползвате като основа). За други повърхности използвайте С200.

– Системните администратори по принцип не са разговорливи хора и не обичат да изнасят лекции. Ако при първия път, в който ги помолите за това, ви откажат, не разчитайте по-късно да ги убедите. А ако попаднете на изключение от правилото, не го забравяйте за следващия фест.

– Хората идват на Linux фестове, освен за да научат нещо, и за да получат такова, което веднага да могат да изпробват. Добра идея е да направите и инстал фест или да осигурите предварително записани дискове с популярни Linux дистрибуции. Особено препоръчително е да осигурите софтуера, за който се говори в изнасяните лекции, ако има лекции, които споменават определени приложения или операционни системи.

2 коментара за “Поуките от OpenFest Пазарджик 2004”

  1. Ще си позволя и аз да дам една препоръка – от гледната точка на „посетител“ на събитието : нека лекциите почват точно на време! Не знам как е било в Пазарджик, но в Пловдив ако някой приключеше по-бързо се правеше почивка 10 мин и се продължаваше със следващата лекция. Така в един момент се оказва, че ти идваш за лекцията в 11:00, а тя е почналя преди 10 минути например. А много хора идваха (или поне се опитаха да дойдат) за определена лекция.

    Поздрави,
    Ира
    http://blog.marudina.net

  2. Напълно съм съгласна. В Пазарджик беше обратното, за съжаление – имаше закъснения поради технически проблеми. Надявам се догодина да не се случват такива, че не е много лесно да се измислят майтапи, с които да забавляваш чакащите, докато технически грамотните лица сред организаторите чупят стойки около техниката и се чудят кое точно не работи. 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.