Продължете към съдържанието

Няма пък! (или още за спама)

Проверявам си e-mail-a и що да видя: писмо от Office.bg. Никога не съм купувала от тях, така че не би трябвало да ми пишат. И не само това: в subject на писмото виждам „Podkrepete Office.Bg JSCo- www.office.bg v konkursa BgSite 2004“ и URL за гласуване. Само дотук виждам четири погрешни хода:

– спам, и то изпратен на някого, който никога дори не е минавал през техния магазин;

– искат подкрепа за сайта си още в subject. За мен това е все едно да ми кажат: „Молим ви, помогнете ни. Изръсихме се цели десет лева за участие в конкурса (даже май и повечко бяха), но сайтът ни не струва и никак не сме убедени, че някой ще гласува за него. Затова, бихте ли го направили вие?“;

– шльокавица;

– дребни грешки (няма разстояние и от двете страни на тирето). Но който е стигнал дотук, това ли ще гледа?

При отварянето на писмото картинката става още по-интересна. Имало е идея то да бъде в HTML формат, но част от кода се изсипва директно на екрана и това, което се вижда, е една хубава бъркотия. Това е само в началото на писмото, но първото впечатление, казват, е най-важно.

Познайте дали ще гласувам за този сайт. Ако сте помислили, че вместо това ще употребя първите две думи от заглавието на поста, познахте.

7 коментара за “Няма пък! (или още за спама)”

 1. „четири погрешни хода“
  На това аз му викам дипломатично изказване :))

  Аз бих проверил набързо откъде изхожда спама, за да не е някой конкурент да прави мръсно, и бих почнал с Мили тъпанари нещастни, не сте прави и майка ви не е права.“

 2. Много нагли станаха , ужас. Аз съм си направил страничка да си ги описвам 😉

 3. Наскоро един от гигантите за антиспам софтуер отвори офис и в БГ. Но по-интересното е, че същата фирма предлага и много добри спам решения и забелязвам, че все повече БГ фирми се възползват от тези решения…

  Лошото е, че парите, които office.bg са дали за спам софтуер биха били предостатъчни за създаването на прекрасен сайт…

 4. Silvina: http://spisanie.com/ns/
  HowBizzare: антиспам решения много, но няма законови мерки (все още)
  Апорпо наскоро получих спам и от фирма, която се занимава с точно такива решения (отдадох го на това, че имам email на който получавам press съобщения, но когато дойде и на другите сложени за ловци на спам…) решение няма, но не пречи да си ги псуваме както можем.

  Айде луната не падна, бира не пих, но сега съм си налял едно дъъъъълго кафе и започвам да работя.

  Silvina: Другата седмица ще си говоря с Ричард Столман ;)))

 5. Аз също получих този СПАМ и сигнализирах комисията по награждаването, някои от членовете на която познавам лично да имат наум това – всъщност директно предложих да помислят за дисквалификация!

 6. Йовко: А решение няма – аз получих и от други фирми, но там нешата с поставени на друга основа, чак се чудя зашо хора които уважавам членове на журито. Незнам дали знаеш., но Алан Дженкинс вече не иска да участва в БГ Сайт ;))) и не е участвал тази година.

  С пожелание за хубав ден
  Богомил

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.