Продължете към съдържанието

На стадиона – мирно!

Днес гениалните депутатски глави родиха нов Законопроект за опазване на обществения ред преди, по време и след провеждане на спортни мероприятия. Ето резюмето или какво ще ви бъде забранено отсега нататък, ако отидете на мач:

1. Да псувате – независимо дали противниковия отбор или своя.

2. Да правите неприлични жестове.

3. Да седите в един и същи сектор на стадиона с фенове на противниковия отбор.

Останалите забрани, като трошенето на седалки и нахлуването на терена по време на мача, не са нови, доколкото знам. А какво е разрешено ли? Да седите, без да мърдате, с изправена стойка (постига се с предварителни тренировки: сядате на стол вкъщи, слагата на главата си книга и се стараете да не мърдате, за да не падне; ако е по-тежичка, имате особен стимул да доведете упражнението до успешен край, за да не бъдете халосани по пръстите на краката), да мълчите и да гледате право напред. Не се обръщайте към някой от другите запалянковци – току-виж решил, че го гледате лошо, а оттам до псувнята има само една крачка. И стойте по-далече от секторите на противниците! Или най-добре вкъщи, пред телевизора?

1 коментар за “На стадиона – мирно!”

  1. На спортни мероприятия не съм присъствала, но от последното ми ходене на голям концерт (Whitesnake) имам спомените на едно ужасно отношение на редовъдворителите към нас, дошлите да чуят малко музика. Имах чувството, че сме не публика, а банда затворници на благотворително мероприятие – трябваше ли да се държат с нас като че ли сме си платили билета не да дойдем и да слушаме и гледаме шоуто, а за да ни командват като стадо овце (и цялостно да се отнасят с нас като с такива!). Че нали именно техния хонорар (на тези охранители) идва от моя билет?! Трябва ли да им търпя грубото поведение?! Нямам намерение да слушам повече музика на нещо, различно от СД (или мп3). Е, може би само за Depeche Mode бих „рискувала“ пак 😉

    Ирина
    blog.marudina.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.