Замисляли ли сте се някога как се е променило вашето ежедневие в последно време благодарение на компютрите, Интернет и новите високотехнологични джаджи? На мен отново ми дойде тази мисъл днес, когато някой у нас търсеше аудиокасета. Замислих се от колко време не съм ползвала подобно нещо.

Когато бях на 15-16 години, слушах радио почти по цял ден. В касетофона винаги имаше празна касета, готова за запис, когато тръгне поредната ми любима песен. След като запишех песента, се започваше едно слухтене и надежда водещият да каже коя е тази песен и кой я изпълнява, за да си надпиша обложката на касетата. В шкафа ми все още има един куп касети, които вече не слушам. Сега, когато имам компютър и достъп до Интернет, все още слушам радио почти постоянно. Но сега, ако някоя песен, която чуя, ми хареса, отварям сайта на радиото, преглеждам плейлистата и изтеглям парчето в MP3 формат. По-удобно е и не се налага след това да превъртам ленти до умопомрачение, за да чуя любимата си песен.

Друга промяна в ежедневието ми е това, че вече почти не използвам хартия. Преди винаги носех бележник в чантата си, а на бюрата ми вкъщи и в офиса бяха разхвърляни всевъзможни листчета, на които си записвах задачи, телефонни номера, планове за деня… Сега почти по всяко време на деня около мен има работещ компютър. Когато се наложи спешно да си запиша нещо, отварям Notepad, нахвърлям го вътре и го записвам в съответна директория с име на файла, което да ми помогне да го намеря лесно по-късно. Далеч по-удобно е, отколкото да се ровя из купища хартийки. А ако съм в движение и се появи нещо, което си струва да бъде записано, използвам паметта на мобилния телефон. Все още си нося и бележник, но не си спомням откога не е влизал в употреба.

Предполагам, че и при вас са настъпили подобни промени, а какви са и дали са към по-добре или по-лошо, ще ми кажете вие, а на мен ще ми бъде интересно да го прочета.