Преди няколко дни в коментарите към моите приказки относно безплатните пощи Георги спомена пощата на Top.bg, както и че сайтът вече не се развива. Тогава дори не успях да го отворя. Днес установявам, че все още съществува, дори има актуални новини. 🙂 Но това, което забелязах, беше банер на поредния нов български сайт за запознанства – Флирт4е. Такива сайтове аз не ползвам, но ми е интересно колко много станаха те у нас, както и дали печелят нещо от съществуването си. Когато посетих този и го прегледах набързо (за около пет минути), установих две неща:

1. Сайтът подорзително прилича на Sladur.com като идея и като разположение на отделните секции, дори Флирт4ето си има ICQ, подобно на сладурското. Копиране на идеи, казано накратко, без на потребителя да се предлага нещо ново и различно.

2. Никъде не успях да намеря информация за това кой е собственикът на сайта, как да го намеря по телефона или къде е офисът му. Може би удобно за него, но на мен не ми вдъхва доверие и ако съм рекламодател, не бих си дала парите на фирма, която крие всички данни за себе си, освен e-mail адреса си (като и той не дава информация за това коя фирма или лице стои зад сайта, но поне е начин за връзка с него/нея).

По графичния дизайн на сайта и по това, че банерът му е на централно място на заглавната страница на Top.bg, мога да гадая, че двата сайта имат един и същ собственик. Интересно ми е дали някой от вас, четящите блога, знае нещо повече по въпроса. Едно време бях в течение на повечето клюки относно българското Интернет пространство, но напоследък съм доста изостанала. 😉