Продължете към съдържанието

Повече поща за по-малко пари

Днес съвсем случайно разбрах, че Yahoo Mail вече са въвели безплатни пощенски кутии по 100 MB, а който желае да съхранява поща до 2 GB, можа да го направи срещу такса от 20 гущера годишно (разбира се, цената е 19.99 долара, за да изглежда още по-ниска :)). И българските сайтове за безплатна поща решиха да не се цепят от колектива. Първи бяха АБВ, които увеличиха пощенските кутии на всички свои абонати, които платиха един лев чрез SMS, от 3 на 25 MB. Наскоро на сайта се появи съобщение, че пощенските кутии на всички абонати ще бъдат увеличени на 25 MB безплатно! Хм, да видим и дали ще е вярно това, че на онези, които са платили, ще бъде предоставено още безплатно пространство. Не че ми е за левчето (аз бях една от първите, които си платиха за по-голяма кутия), но при положение, че на ден получавам по петнадесетина писма на адреса ми в АБВ, още няколко мегабайта няма да ми дойдат зле.

Приятна е тази тенденция на фона на все по-малкото неща, които остават безплатни в Интернет. Добре, че беше GMail, който всички се втурнаха да имитират, къде успешно, къде не чак толкова. Засега победител във войната за най-голямо предоставяно пространство на потребителите е AventureMail. И други пощи предлагат по 2 GB място за съхранение на писма, но тук двата гигабайта са безплатни! Кога ли ще остане време да ги тествам?

Като споменах тестване, отдавна съм нарочила за същото една малко известна, но качествена българска услуга за безплатна поща – Hotmail.bg. А днес забелязвам, че манията за повече пространство е заразила и тях – те предлагат безплатни 50 MB.

2 коментара за “Повече поща за по-малко пари”

  1. top.bg още от 2000-ната година от както тръгна беше с 50 mb поща. Вярно че в момента сайта не се развива, но пък беше пръв. Тогава другите даваха по половин мегабайт или максимум 2 мегабайта.

    Георги

  2. Хм, в момента Top.bg дори не ми се отваря… Дали не е изцяло закрит? Или е нещо от моето ISP?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.