Продължете към съдържанието

Как се прави конкурс в община Пазарджик

Поредната причина за възмущение. Местното Радио „Пазарджик“ не работеше от няколко месеца и беше затънало в дългове като резултат от управлението на досегашната директорка Невена Стаева. Наскоро радиото отново получи лиценз и започна да излъчва нещо подобно на програма: музика от дисковете, събирани в радиото, като в подбора й не личеше музикално програмиране или целене в някакъв радиоформат, реклами, някои от които записани с отвратително качество, от което беше невъзможно да се чуе не само какво се рекламира, а и изобщо какво върви в ефир, и едно вечерно предаване, водено от Невена Стаева – не особено успешно, бих казала.

Междувременно общината обяви конкурс за нов директор на радиото. На него се явиха малко кандидати, като и двамата не отговаряха на условията. Още преди края на конкурса се говореше, че той се прави за един от тях. PA Media публикува развръзката. Цитирам:

Само двама кандидати са подали документите си в обявения едномесечен срок за избор на управител на Радио “Пазарджик”. Специално назначената комисия, под председателството на актьора Иво Русев, констатира , че единият от кандидатите – Гергана Яшева, не отговаря на изискването за минимум 5-годишен професионален стаж. Оказа се, че тя има само 20-дневна новинарска практика в радио “Алматея”. Завършила е начална педагогика в ПУ “П. Хилендарски”, в момента е безработна. Вторият кандидат – Стоян Стоянов, също набира професионалния си стаж с комбинация от трудови и граждански договори в радиото, в което е практикувала и неговата опонентка. Стоянов е водещ на сутрешен блок в радио „Алматея“.Той е завършил “дефектология”, в предизборната БСП-кампанияи зпълняваше функциите на PR. От деликатната ситуация комисията реши да излезе като промени собствените си критерии и вместо изискването за 5-годишен провесионален стаж записа 5-годишен професионален опит.. Така до събеседването, което ще се състои на 30 юни , бе допуснат само Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.