„Това е за лудите. Тези, които не пасват. Бунтовниците. Създателите на проблеми. Кръглите колчета в квадратните отвори. Тези, които виждат нещата по различен начин. Не са любители на правилата. И нямат уважение към статуквото. Можете да ги цитирате, да не сте съгласни с тях, да ги прославите или оскверните. Единственото нещо, което не можете да направите, е да ги игнорирате. Защото променят нещата. Те тласкат човешката раса напред. И докато някой може да ги вижда като луди, ние виждаме гениите. Защото хората, които са достатъчно луди, за да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.” Реклама на Apple (1997)

Макар и да не съм фен на Apple, този цитат е един от любимите ми. Организаторите на един от любимите ми форуми – Innovation Explorer – съвсем заслужено го отнасят и към себе си. 🙂 Тяхното събитие представя точно такива хора. Следващото му издание предстои съвсем скоро – на 20 февруари – на обичайното място: Sofia Event Center.

В компанията на един от топ 100 лектори на Wired – Герд Леонард от Швейцария, една от топ 100 най-влиятелни жени лидери на Forbes – Йене Асегид от Етиопия, една от топ 100 най-влиятелни жени в космонавтиката – Адриана Мараис от Южна Африка, тази година събитието провокира да стигнем още по-далеч напред в бъдещето. С участието на новите инвестиционни фондове на Българския пазар – Bright Cap Ventures, Innovation Accelerator, Empact Fund – организаторите обещават да ни отведат на пътешествие 10 години напред във времето.

Сред темите за 2020 година попадат 10-те най-важни неща, които трябва да знаете за бъдещето, как се раждат иновациите и държавите иноватори, кои са секторите, способни да генерират икономически чудеса у нас и защо стратегиите са дългосрочни, а лидерите се обучават.

Сред лекторите са и Тим Кемп от PwC (Англия), Авигал Нир от Мейсънс Груп (Израел), Филип Буланже от Асоциация на професионалните оратори (Франция), Мадлена Комитова (Виена), Даниел Лорер, Павел Езекиев, Левон Хампартцумян, Ана Хира (България), модерирани от журналистите Ирина Недева (БНР), Иван Бедров (радио Свободна Европа), Миролюба Бенатова, представители на “Заедно в час”, Innovation Starter и др.

Билети все още има на www.innovationexplorer.bg, а през последните няколко дни на януари те са и на специална цена за ранна регистрация.

Събитието се организира с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank, Kaufland, HPE operated by Selectium, Microsoft Bulgaria и в партньорство с българската иновационна екосистема, представена от над 50 организации.