Още си спомням онези далечни времена, когато никой дори не беше помислял за Brexit. Тогава посетих Лондон за първи път и сред многото различни неща, които помня от него, е и типично британският, учтив глас в метрото, който ни предупреждаваше да не се препънем на качване или слизане с фразата Mind the gap.

Същата фраза е вдъхновила едни хора, с които с голямо удоволствие си партнирам от самия старт на събитието, което организират.

Става дума за форума Innovation Explorer, който през 2020 ще се проведе на 20 февруари, а мястото ще бъде станалият вече обичаен за тази конференция домакин Sofia Event Center.

Темата за новото издание на форума за иновации е Closing the innovation gap или как да се затвори пропастта в иновациите между България и света. “Пропаст” е онова и реално, и метафорично пространство, което според организаторите все още отделя България от водещите страни в областта на иновациите и икономическото развитие.

Там, където има празно място обаче, има потенциал то да бъде запълнено, за да се случи нещо ново. Затова и креативната агенция на събитието за 2020 година, Havas, черпи своето вдъхновение от известния знак в лондонското метро Mind the gap и го обръща така, че да звучи повече като ангажиращ призив за действие, а не като страшно предупреждение: Don’t mind the gap.

Лекторите на форума отново са гости от цял свят и ще изследват неизвестното и бъдещето. Ето кои са само някои от тях:

  • Герд Леонард (Германия) – световно признат футурист;
  • д-р Адриана Мараа (Южна Африка) – теоретичен физик и технолог от екипa на космическата мисия Mars One;
  • Тим Кемп (Англия) – лектор по лидерство;
  • Филип Буланже (Франция) – президент на Асоциацията на професионалите оратори;
  • Артур Пантелидес (Гърция) – преподавател по критично мислене;
  • Даниел Лорер (България) – изпълнителен директор на фонда за дялови и рискови инвестиции BrightCap Ventures;
  • д-р Йене Асигид (Етиопия) – лектор по лидерство в UNICEF.

Билетите с цена за ранна регистрация са вече в продажба на www.innovationexplorer.bg до края на януари 2020 г.

Събитието се организира от агенцията за иновации Innovation Starter в медийно партньорство с Капитал, с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank и Kaufland и в партньорство с българската иновационна екосистема, представена от над 50 организации.