И аз, и жените, с които работя – клиенти и бизнес партньори – обикновено сме толкова улисани в работа, че често забравяме да се поглезим по женски. За мой късмет, скоро (пак покрай работата) попаднах на Оана Стояновичи, която се е заела да припомни на дамите, че могат да бъдат едновременно силни, лидери и женствени. Оана е коуч и психолог с над 11 години международен опит. На 29 декември се включих в уебинар на тема женственост, който тя организира като подготовка за своя предстоящ уъркшоп за жените в България в края на януари. Впечатли ме нейният разказ за това как е стартирала като коуч в света на бизнеса, където все още се ценят предимно проявите на мъжественост и как е стигнала до идеята да помага на жените да балансират женското и мъжкото начало в себе си, да бъдат успешни, без да спират да бъдат женствени. Ако ви е любопитно, вижте запис от уебинара – в YouTube е качен целият.

Съдържанието не е достъпно, защото не е потвърдено използването на бисквитки. Можеш да го направиш от бутона за приемане.

След уебинара се замислих за доста от дискутираните теми, особено за това, че за нас, дамите, наистина е важно да се чувстваме женствени, да обръщаме внимание на жената в нас и да я глезим. 🙂 Замислих се и кои са трите неща, които ме карат да се чувствам най-женствена.

  1. Успех в работата, постигнат с баланс. Не ми допада агресивният подход в бизнеса и се старая винаги да балансирам мъжкото и женското, да проявявам внимание, разбиране и такт към всеки, с когото работя, да градя партньорски взаимоотношения… Все неща, в които жените сме добри и трябва да се възползваме от този свой талант. 🙂
  2. Общуване с други жени. Много от бизнес партньорите и клиентите ми са жени. Голямо удоволствие е винаги, когато имам шанс да работя с тях и да се порадвам на креативността им, на успехите им и на това, че са винаги готови да обменим опит и съвети, когато имаме нужда от това.
  3. Хубава женска книга или филм, заедно с малко шоколад. Все пак трябва и да си почиваме от работното ежедневие и да презареждаме батериите. 🙂

Като споменах общуването с жени по-горе, нека го направим онлайн. Ще предам щафетата на няколко дами, чиито блогове следя и ми е любопитно кои са техните три неща, които ги карат да се чувстват истински жени.

И това не е всичко. Партньорката на Оана в България, коуч Ива Славчева-Митева, е подготвила подарък изненада за една от дамите, които ще се включат в блог щафетата. За да имате шанс да спечелите, включете в своята публикация линк към сайта на Оана и Ива, http://mysteriesfeminine.wordpress.com/ и поканете още пет дами да се включат в щафетата. На 26 януари една от участничките в щафетата, която е изпълнила горепосочените условия, ще получи своя подарък от Ива.

Време и аз да проявя своето любопитство. 🙂 Каня Милена Дреновска, Ива Стойчева, Камелия Нинакова, Петя Пандулева и Ана Динкова да споделят своите три неща, които ги карат да се чувстват женствени. Ваш ред е, дами!