Продължете към съдържанието

За женствеността…

И аз, и жените, с които работя – клиенти и бизнес партньори – обикновено сме толкова улисани в работа, че често забравяме да се поглезим по женски. За мой късмет, скоро (пак покрай работата) попаднах на Оана Стояновичи, която се е заела да припомни на дамите, че могат да бъдат едновременно силни, лидери и женствени. Оана е коуч и психолог с над 11 години международен опит. На 29 декември се включих в уебинар на тема женственост, който тя организира като подготовка за своя предстоящ уъркшоп за жените в България в края на януари. Впечатли ме нейният разказ за това как е стартирала като коуч в света на бизнеса, където все още се ценят предимно проявите на мъжественост и как е стигнала до идеята да помага на жените да балансират женското и мъжкото начало в себе си, да бъдат успешни, без да спират да бъдат женствени. Ако ви е любопитно, вижте запис от уебинара – в YouTube е качен целият.

След уебинара се замислих за доста от дискутираните теми, особено за това, че за нас, дамите, наистина е важно да се чувстваме женствени, да обръщаме внимание на жената в нас и да я глезим. 🙂 Замислих се и кои са трите неща, които ме карат да се чувствам най-женствена.

  1. Успех в работата, постигнат с баланс. Не ми допада агресивният подход в бизнеса и се старая винаги да балансирам мъжкото и женското, да проявявам внимание, разбиране и такт към всеки, с когото работя, да градя партньорски взаимоотношения… Все неща, в които жените сме добри и трябва да се възползваме от този свой талант. 🙂
  2. Общуване с други жени. Много от бизнес партньорите и клиентите ми са жени. Голямо удоволствие е винаги, когато имам шанс да работя с тях и да се порадвам на креативността им, на успехите им и на това, че са винаги готови да обменим опит и съвети, когато имаме нужда от това.
  3. Хубава женска книга или филм, заедно с малко шоколад. Все пак трябва и да си почиваме от работното ежедневие и да презареждаме батериите. 🙂

Като споменах общуването с жени по-горе, нека го направим онлайн. Ще предам щафетата на няколко дами, чиито блогове следя и ми е любопитно кои са техните три неща, които ги карат да се чувстват истински жени.

И това не е всичко. Партньорката на Оана в България, коуч Ива Славчева-Митева, е подготвила подарък изненада за една от дамите, които ще се включат в блог щафетата. За да имате шанс да спечелите, включете в своята публикация линк към сайта на Оана и Ива, http://mysteriesfeminine.wordpress.com/ и поканете още пет дами да се включат в щафетата. На 26 януари една от участничките в щафетата, която е изпълнила горепосочените условия, ще получи своя подарък от Ива.

Време и аз да проявя своето любопитство. 🙂 Каня Милена Дреновска, Ива Стойчева, Камелия Нинакова, Петя Пандулева и Ана Динкова да споделят своите три неща, които ги карат да се чувстват женствени. Ваш ред е, дами!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.